luni, 4 aprilie 2011


Sony Ericsson XPERIA X10

Sony Ericsson XPERIA X10 Gingerbread
Vesti bune pentru posesorii de Sony Ericsson XPERIA X10! Se anunta un update de la Android 2.1 Eclair direct la Android 2.3 Gingerbread pentru smartphoneul XPERIA X10. Nu e o pacaleala de 1 aprilie pentru ca aceasta zi a trecut deja de ceva vreme, iar noua nu pre ne ies pacalelile de fel icon smile Sony Ericsson XPERIA X10 , dar se pare ca posesorii si fanii de Sony Ericsson XPERIA X10 au pus presiune pe companie realizand o petitie care a strans foarte multe semnaturi. Petitia cerea, bineinteles, un update la o versiune superioara de Google Android, deoarece concurenta o luase cu mult inainte la acest aspect. Updateul pentru Sony Ericsson XPERIA X10 de la Android 2.1 Eclair la Android 2.3 Gigerbread se asteapta a fi lansat in jurul lunilor iulie – august 2011.
Sony Ericsson Xperia X10 Alb si Negru 300x256 Sony Ericsson XPERIA X10Avand in vedere ca titlul articolului este Sony Ericsson XPERIA X10, nu ne vom rezuma doar la a da vesti bune unora ci vom continua cu prezentarea acestui smartphone despre care putem spune ca a revenit in actualitate odata cu anuntarea acestui update. Un alt lucru care merita mentionat si pe care noi l-am observat in articolul de pe blogul Sony Ericsson este ca acest update se adreseaza doar modelelor XPERIA X10, nu si modelelor XPERIA X10 mini sau X8 icon sad Sony Ericsson XPERIA X10 . Oricum, acest update reprezinta o evolutie semnificativa avand in vedere ca primul sistem de operare de pe XPERIA X10 era Android 1.6 (Donut).
Sony Ericsson XPERIA X10 inca se mai afla probabil prin stocurile operatorilor de telefonie mobila din Romania la preturi destul de bune, iar daca ar fi sa facem o estimare a pretului de liber probabil acesta s-ar invarti in jurul sumei de putin peste 300 de euro.
In ceea ce priveste variantele de culoare pentru Sony Ericsson XPERIA X10, chiar daca alb si negru nu sunt considerate culori icon wink Sony Ericsson XPERIA X10 , putem spune ca acest smartphone a fost si este vandut in doua variante: Sensous Black (negru) si Luster White (alb) dupa cum puteti observa si in pozele cu XPERIA X10 din acest articol.
Sa nu uitam totusi ca acest telefon detine un procesor de 1 GHz, Scorpion, Adreno 200 GPU, Qualcomm QSD8250 cu Sony Ericsson XPERIA X10 300x217 Sony Ericsson XPERIA X10Snapdragon chipset, ceea ce nu e deloc putin avand in vedere ca 1GHz este frecventa procesoarelor folosite la majoritatea smartphoneurilor care se lanseaza acum pe piata.
Sa ne amintim si despre ecranul tactil de 4 inchi ce rezista la zgarieturi = aspect care ne bucura, dar si despre cele doar 65k de culori pe care le poate reda = aspect care ne bucura mai putin la redarea imaginilor si probabil un pic mai mult la autonomia acumulatorului.
Legat de memorie putem spune ca XPERIA X10 are in dotare 1GB de memorie interna, 384 MB RAM, card miroSD de 8GB inclus si suport pentru card de memorie de pana la 32 GB. Legat de acces la internet, Sony Ericsson nu se dezminte si inzestreaza X10 cu viteze de conectare HSDPA 7.2 Mbps download si HSUPA 2 Mbps upload + posibilitate de conectare la retele Wi-Fi.
Ne-am obisnuit ca Sony Ericsson sa ne incante cu rezolutia camerelor de pe smartphoneurile lansate de ei si inca din Sony ERicsson XPERIA X10 Alb 225x300 Sony Ericsson XPERIA X10martie 2010 cand a fost lansat acest telefon, l-au dotat direct cu o camera foto de 8 MP ce fotografiaza la rezolutii de pana la 3264×2448 pixeli, are autofocus, LED flash, Touch focus, stabilizator de imagine, geo-tagging si detectare a fetelor si a zambetelor umane. Prin “ochiul” acestei camere foto, Sony Ericsson XPERIA X10 filmeaza si in format HD (720p@30fps) odata cu updateul de la Google Android 1.6 (Donut) la Google Android 2.1 (Eclair).
Functia GPS poate fi folosita fara probleme si pe drumurile patriei, dar este necesara instalarea unei aplicatii de tip IGO pentru Android ce contine si harti pentru Romania. Mai multe detalii despre instalarea iGO pe telefoane cu sistem de operare Android puteti citi aici, deoarece a realizat deja Teo un articol pe aceasta tema.
Autonomia acumulatorului de Li-Po de 1500 mAh “duce” probabil la vreo doua zile de functionare in regim de utilizare normala, dar probabil sunt destui posesori de Sony Ericsson XPERIA X10 care citesc acum acest articol si ard de nerabdare sa ne impartaseasca parerile si experientele lor cu acest telefon. In plus, asa cum v-am obisnuit sa precizez cand vorbesc despre Android, va recomandam aplicatia NetQin Android Booster care ajuta printre altele si la cresterea autonomiei acumulatorului. 
  • Recomanda blogul GSMRo.ro si prietenilor tai.

Motorola Milestone

Motorola Milestone
Motorola Milestone, vandut in Statele Unite ale Americii sub denumirea de Motorola Droid, este unul dintre putinele smartphoneuri dotate atat cu touchscreen cat si cu tastatura QWERTY. Acest telefon a aparut in aceeasi perioada cu lovitura data de Samsung I9000 Galaxy S si s-a bucurat de un succes masiv in randul “cunoscatorilor” si fanilor Motorola. Drept dovada, au fost dezvoltate printre alte aplicatii si aplicatia GPS denumita Motonav care este de fapt un iGO pentru Motorola, dar care functioneaza pe absolut orice smartphone cu versiune de Android cel putin 2.1. Da, Motorola Milestone are GPS incorporat care poate fi folosit pentru navigare standalone, adica nu necesita conectare la internet. Instalarea iGO pe Android 2.1, 2.2 (Froyo) si poate chiar 2.3 (Gingerbread) este povestita de Teo.
Poza Motorola Milestone 300x266 Motorola MilestoneTrecand la specificatiile tehnice din dotarea lui Motorola Milestone, putem incepe cu ecranul tactil capacitiv ce reda 16 milioane de culori protejat de “tehnologia” Gorilla Glass display care presupune protejarea lui la zgarieturi sau alte tipuri de socuri foarte usoare.
Dupa cum spuneam la inceputul articolului, cu smartphoneul Motorola Milestone utilizatorul poate interactiona prin doua metode simultan! Atat prin intermediul ecranului tactil de care va povesteam mai sus cat si prin intermediul tastaturii full QWERTY cu tasta de navigatie in 5 directii.
Memoria telefonului este compusa din 133 MB de memorie interna, 256 MB RAM, card microSD de 8GB inclus si suport pentru card microSD mai mare … de pana la 32 GB, adica poti stoca date pe Milestone la fel ca pe un smartphone supra-apreciat din punct de vedere al pretului de vanzare.
Ca orice samrtphone care se respecta, Motorola Milestone stie internet de mare viteza atat prin intermediul operatorului GSM impreuna cu tehnologia HSDPA/3G+/3.5G, cat si prin intermediul posibilitatii de conectare la retele Wi-Fi. Motorola Milestone are sistem de operare Google Android 2.1 (Eclair) preinstalat, dar se poate face upgrade la sistemul de operare Google Android mai nou, adica versiunea Android 2.2 (Froyo). Cu acest upgrade, telefonul mobil poate fi folosit si ca Wi-Fi hotspot!
Motorola Milestone 300x255 Motorola MilestoneCamera foto de 5 MP cu rezolutie de 2592 x 1944 pixeli, autofocus si dual-LED flash chiar face poze de calitate conform celor spuse de anumiti utilizatori de Motorola Milestone, iar functia de Geo-tagging integrata permite etichetarea locatiei unde a fost realizata o fotografie, folosind satelitii GPS! In plus, cu Motorola Milestone se pot realiza si filme cu rezolutii de 720×480 pixeli la 24 cadre/frameuri pe secunda.
Procesorul ARM Cortex A8 de 600 MHz (PowerVR SGX530 graphics) nu face din Motorola Milestone unul dintre cele mai rapide smartphoneuri de pe piata, dar cu siguranta il face mai autonom (tine mai mult bateria) decat un mult mai laudat HTC Desire de exemplu. Oricum, pentru prelungirea duratei de viata a bateriei unui telefon cu sistem de operare Android exista aplicatia NetQin Android Booster . Acumulatorul cu care este dotat “din nastere” Motorola Milestone, este un Li-Ion BP6X de 1400 mAh ceea ce nu e mult, dar nici foarte putin. Probabil in conditii de folosire normala bateria “tine” aproximativ 1-2 zile, iar in conditii de folosire redusa probabil 3 zile – asta fara softul pentru Android de care va spuneam putin mai inainte.
Pretul la liber/fara conectare pentru Motorola Milestone se invarte in jurul sumei de 300 euro cu sau fara icon smile Motorola Milestone TVA, dar cu siguranta stiti deja de ofertele de pe piata ale operatorilor de telefonie mobila care ne permit sa ne cumparam acest smartphone “sanatos” la preturi mult mai accesibile.
Dupa cum observati in fotografiile strecurate prin acest articol, Motorola Milestone se fabrica doar pe culoarea neagra si nu credem ca producatorul se va grabi sa-l faca vreodata pe alta culoare.
Va invitam sa urmariti un review video pentru Motorola Milestone preluat de pe YouTUBE si realizat de colegii de la phoneArena.com si asteptam opiniile voastre prin comentarii la acest articol!

Samsung Galaxy Mini – Best Deal Orange

Samsung Galaxy Mini la Orange
 Primul telefon cu sistem de operare Google Android lansat de vreun operator de telefonie mobila din Romania pleaca spre vanzare la Orange de la preturi de 45 de euro cu tot cu TVA, conform siteului oficial www.orange.ro.
Samsung Galaxy Mini este livrat de Orange in doua variante de culoare, atat pe alb cat si pe negru.
Samsung Galaxy Mini la Orange pe alb Samsung Galaxy Mini   Best Deal OrangeE drept ca cel mai bun pret poate fi obtinut la un contract “superior” din punct de vedere al pretului abonamentului lunar, dar in acelasi timp decent. Oricum parerea cu privire la acest aspect si-o da cel care il cumpara, nu noi.
Treaba GSMRo este sa isi dea cu parerea despre telefoane mobile! In consecinta, recomandamSamsung Galaxy Mini cu drag clientilor ce au nevoie de beneficiile aduse de caracteristicile sale si va invitam sa cititi articolul complet despre Samsung Galaxy Mini scris de GSMRo cu un click pe numele telefonului scris mai devreme icon wink Samsung Galaxy Mini   Best Deal Orange .
Mentionam ca numele complet al acestui telefon este Samsung Galaxy Mini S5570.



Sony Ericsson XPERIA Arc

Sony Ericsson XPERIA Arc
Chiar daca in ultima vreme se vorbeste despre “meandrele” colaborarii de succes dintre Samsung si Google, iata ca si Sony Ericcson tine pasul cu Android 2.3 Gingerbread prin cel mai nou lansat smartphone de la Sony, numit Sony Ericsson XPERIA Arc.
Smartphone-ul Sony Ericsson XPERIA Arc a fost lansat oficial in martie 2011 conform celor publicate de colegii de la GSMArena.com si se bucura la fel ca si Google Nexus S de sistem de operare Google Android versiunea 2.3 Gingerbread (momentan cea mai noua versiune Android pentru smartphoneuri).
Sony Ericsson Arc 300x285 Sony Ericsson XPERIA ArcSony Ericsson XPERIA Arc este dotat de catre producatorii japonezi cu un ecran tactil capacitiv de tipul LED-backlit LCD ce poate afisa pana la 16 milioane de culori. Sony Mobile BRAVIA Engine este tehnologia folosita de Sony pentru ceea ce numesc ei super-screen la acest telefon, iar mai multe detalii despre aceasta tehnologie veti putea vedea in scurtul film de la finalul acestui articol, dupa ce vedeti in prealabil pozele cu SE X Arc pe care le-am strecurat in acest articol GSMRo.ro.
La capitolul memorie, Sony Ericcson Arc a fost dotat cu 320 MB de memorie interna, 512 MB RAM, card 8GB inclus in pachetul de vanzare si posibilitatea de a adauga un card microSD suplimentar de pana la 32 GB. Preturile estimate pentru achizitia lui Sony Ericsson XPERIAQ Arc sunt vehiculate in jurul sumei de 440 euro, pret de achizitie fara conectare la serviciile vreunui operator de telefonie mobila, iar producatorii anunta doua variante de culoare pentru acest smartphone: Midnight Blue (albastru inchis), respectiv Misty Silver (argintiu inchis).
Sony Ericsson Xperia Arc Argintiu 300x150 Sony Ericsson XPERIA ArcTelefonului XPERIA Arc nu-i lipsesc dotarile standard ale unui smartphone veritabil printre care putem mentiona capacitatea acestuia de conecatre la internet de mare viteza atat prin HSDPA cat si prin Wi-Fi si camera foto de 8 MP, cu rezolutie de 3264×2448 pixeli, autofocus, LED flash plus tehnologiile foto cu care vine “la pachet”, respectiv touch focus, stabilizator de imagine, geo-tagging plus detectarea fetei si zambetului uman. Camera foto poate realiza si filme HD asistata chiar de lumina ledului pe timp de noapte sau de luminozitate slaba.
Procesorul este un Scorpion de 1GHz, Adreno 205 GPU, Qualcomm MSM8255 Snapdragon ce ofera strictul necesar de performanta unui smartphone.
Poze Sony Ericsson Arc 300x225 Sony Ericsson XPERIA ArcFunctia de A-GPS este perfect utilizabila si pe teritoriul Romaniei la fel ca la majoritatea telefoanelor cu sistem de operare Android, deoarece Google Maps testeaza in versiune beta si posibilitatile de navigare pe teritoriul tarisoarei noastre. In plus, daca doriti sa folositi Sony Ericsson Xperia Arc ca si GPS standalone (adica fara sa fie nevoie de conectare la internet) o puteti face instaland IGO pentru Android sau MotoNav, un IGO cu “alta palarie” realizat pentru Motorola, dar pe care eu l-am folosit cu succes pe drumurile patriei si pe un HTC Desire cu Android 2.2 Froyo.
Pe langa sistemele de socializare si nenumaratele aplicatii utile integrate intr-un sistem de operare Android putem mentiona si TrackID music recognition o functie des intalnita si la alti producatori de telefoane, dar specifica si intalnita in mod special la Sony Ericsson. TrackID music recognition presupune inregistrarea unei mici parti dintr-o melodie si apoi conectarea la o baza de date pentru identificarea numelui acesteia si a interpretului/formatiei care o canta.
Legat de acumulator putem spune ca Sony Ericsson Arc vine la pachet cu un acumulator Li-Po de 1500 mAh laudat in testele de laborator cu o autonomie de aproximativ 400 de ore in stand-by (neatins cu semnal GSM full) si de 6-7 ore in convorbire continua. Media reala probabil ar fi de maxim o zi in conditii de folosire intensa si de maxim 2 zile in conditii de folosire redusa, dar probabil autonomia acestui telefon ar putea fi crescuta si deaplicatia NetQin Andoid Booster ce a dus Samsung Galaxy S (cu dovezi) si in 6 zile de autonomie. Nu stim … sa vedem aplicatia si pe Gingerbread si apoi vorbim.
Parerea mea este ca Sony Ericsson are fanii sai in Romania si ca Sony Ericsson XPERIA Arc va fi un telefon apreciat si probabil cumparat pe piata din Romania. Parerea mea este mai putin importanta pentru ca vom tine cont de cifre, statsitici clare si opinia cititorilor care vor lasa comentarii la acest articol.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu